23 Kasım 2013 Cumartesi

Hindistanda Alisveris

Hindistan'da Alışveriş

   Küçült
Hindistan’da alışveriş seçeneği olarak ilk düşünebileceğiniz, Hindistan’a özgü olan kıyafetler olabilir. İpek dokuma ve keten kumaşlardan yapılan kıyafetlere "sari" adı verilmektedir. Sariler; renkleri ve giyiliş tarzları ile insanların sosyal statülerini belli eder. Sariler, aslında 5 metrelik bir kumaştır ve bu kumaş vücudunuzu sarararak kıyafet konumuna gelmektedir.
Sari’yi ister ülkeye ilk ziyaretlerinizde satın alıp bütün Hindistan geziniz boyunca kendinizi ülkenin mistik havasının içinde hissederek gezin, isterseniz de Hindistan kültürünü, sevdiklerinize hediye edin... artık seçim size kalmış!
Sarilerin haricinde Hindistan, kumaş konusunda oldukça iddialı olan ülkelerin arasında yer almaktadır. Yerel pazarlardan tutun da en lüks mağazalara kadar bir çok yerde başta ipek dokuma olmak üzere rengarenk kumaş çeşitlerini bulabilirsiniz. Ancak kumaşlar konusunda Varanasi şehri diğer şehirlere nazaran en popüler olan şehirdir. Elbette ki Hindistan’dan satın alınabilecek ürünler sadece kıyafetlerle ya da kumaşlarla sınırlı değildir. Bu ülkede alışveriş yapmanın en keyifli taraflardan bir tanesi oldukça ucuz bir ülke olmasıdır. Bu ucuz ülkede satın alabileceğiniz ürünler genel olarak yöre halkının ürettiği ürünlerdir. Heykeller, oyma işi objeler, halı ve kilimler satın alınabilecek olduğunuz ürünlerden sadece birkaç tanesidir.
Tüm dünyada kadınlar için takının oldukça büyük önemi vardır. Hindistan’da da ister zengin olsun, ister fakir... Sokaklarda kadınların takıya olan düşkünlüklerini gözünüze çarpacaktır. Bilezikler, küpeler, kolyeler... Ve sizde bu süs dünyasına ayak uydurarak oldukça değişik takılar satın alabilirsiniz.
Gelelim Hindistan’da alışveriş yapabileceğiniz yerlere, bunun için belli bir şehir ya da bir alışveriş merkezi belirlemek doğru olmaz! Çünkü Hindistan’da alışveriş caddelerde pazarlar da, ara sokalar da kısacası her yerde yapılır. Ancak Hindistan’da alışveriş yapmak için alışveriş merkezleri de yok değil! Ancak bir ülkeyi ziyaret ettiğiniz de bu ülkenin en güzel tarafı, o ülkeyi tüm kültürüyle yaşamak olduğunu düşünüyorsanız, alışverişlerinizi mağazalardan değil de bir anda önünüze çıkan seyyar satıcılardan yapın!
Hindistan’da alışveriş için söylenebilecek son ayrıntı ise; bu ülke ne kadar ucuz olsa da satın almak istediğiniz ürünün için kesinlikle sıkı bir pazarlı yapmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder