23 Kasım 2013 Cumartesi

Hindistan Dansi teknikleri Eglenceleri Müzikleri

Hindistan Eğlenceleri

   Küçült
Hindistan’da eğlence anlamında farklı bir kültürün tüm izlerini bulacaksınız. Bu ülkede neredeyse her gün ayrı özel bir gün kutlanır. Bu kutlanan festivallerin hepsi ayrı bir coşku, ayrı bir eğlence içinde geçer. Hint müziğinin ezgileri Hintli kadınların dans edişleri ile birleşince, tadına doyum olmaz bir keyif çıkar ortaya.
Hindistan’da dansın oldukça büyük bir önemi vardır, gerek inançları gerekse yaşam kültürleri doğrultusunda dans Hindistan’da bir yaşam biçimidir. Bundan 6000 yıl öncesinde bulunan kazılardan ortaya çıkan Hintli kadınların motiflerine bakıldığı zaman Hindistan’da kadınların eski yıllardan bu yana dansa ve müziğe ne kadar düşkün oldukları anlaşılmaktadır.
Hindistan’da dans figürleri hakkında bahsetmek gerekirse; bu ülkede dans sadece el ve ayak hareketleriyle yapılan sıradan bir olay değildir. Bu ülkede dans; konsantrasyon ve yapılan işe adapte olma anlamına gelmektedir. Hindistan’da dans, kişinin vücut diliyle kendini karşısında ki insana anlatma, duygularını ifade etme biçimidir. Hindistan’da müzik kültürü açısından oldukça farklı ezgiler duymanızın en büyük nedenlerinden bir tanesi ise; çalgıların oldukça değişik olmasından kaynaklanmaktadır. Bu çalgıların bazıları üflemeli bazıları ise, vurmalı çalgılardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder